Güncel Haberler
Avrupa mutfağının gizli lezzeti: Ispanaklı Spatzle tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Avrupa mutfağının az bilinen lezzetlerinden biri olan Ispanaklı Spatzle, Alman mutfağının özgün lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Taze ıspanak ile ev yapımı makarnanın bu yemekteki mükemmel uyumu sofralarınıza farklı bir lezzet getirecek. İşte Ispanaklı Spatzle tarifi…
Yayınlanma: 15.08.2024 – 20:32
Abo Ol
Alman mutfağı genel olarak ağır, et ağırlıklı yemekleriyle tanınır. Ancak Spatzle gibi hafif ve besleyici yemekler bile bu mutfağın zengin çeşitliliğini yansıtıyor. Özellikle güney Almanya ve Avusturya’da popüler olan Spatzle, ıspanakla eşleştirildiğinde renkli ve lezzetli oluyor. İş yerinde, Ispanaklı Spatzle Tarifi…
ISPANAKLI SPATZLE TARİFİ
Malzemeler
- Her biri 250 gram
- 3 yumurta
- 100 ml süt
- 100 gram taze ıspanak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
- 50 gram tereyağı
- 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- Garnitür için rendelenmiş parmesan
Nasıl yapılır:
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sarımsak pembeleşince doğranmış ıspanakları ekleyip hafifçe kavurun. Ispanaklar yumuşayınca ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
- Bir kapta un, yumurta, süt, tuz ve hindistan cevizini pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurunuzun hafif akışkan bir kıvamda olması gerekiyor. Sotelenmiş ıspanakları karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Spätzle karışımını, Spätzle yapıcı veya bir kaşık kullanarak küçük parçalar halinde kaynayan suya dökün. Spätzle yüzeye çıkınca bir elekle sudan çıkarın.
- Hazırladığınız Spätzle’ları tabaklara dizip üzerine rendelenmiş parmesan serpin. İsteğe göre ekstra tereyağı veya krema ile servis yapabilirsiniz.