Anadolu mutfağının enfes lezzeti: MasterChef kıymalı gözleme tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Kıymalı gözleme, Anadolu mutfağının en sevilen el açması tariflerinden biridir. Doyurucu, pratik ve lezzetli aromasıyla her yemeğe uyum sağlıyor. Sadece birkaç temel malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, dışı çıtır, içi yumuşak dokusuyla damakta unutulmaz bir iz bırakıyor. Kuyu, Anadolu mutfağının bu enfes lezzeti nasıl hazırlanır? İş yerinde, MasterChef kıymalı gözleme tarifi…
Kıymalı Gözleme Tarifi
Malzemeler
Hamur için:
3 su bardağı un
1 bardak ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ
Doldurma için:
250 gram kıyma
1 soğan (ince doğranmış)
1 yeşil biber (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı yağ
KIYMA YAMALARIN HAZIRLANMASI
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un, tuz ve suyu karıştırın.
Üzerini kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Yağı bir tavada ısıtın ve ince doğranmış soğanı kızartın.
Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan küçük toplar yapıp oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurun yarısının üzerine kıymalı karışımı koyup diğer yarısıyla üzerini kapatın.
Krepleri ısıtılmış bir tavada her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar pişirin.
Üzerine tereyağını yayarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!



