Güncel Haberler

Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilciliğinde, Türk mutfağının klasik lezzetleri tanıtıldı

Resepsiyon temsilcisi, Türkiye’nin genel konsolu, Paris Kerem Yilmaz’ın genel konsolu, Paris’in genel konsolu, Paris Embüttürü, Diyet Diyetinin Kültürü, Diyet, Diyet, Diyet, Diyet, Diyet, Diyet.

Türk mutfağının klasik lezzetleri, Kültür ve Paris’teki Paris büyükelçiliğinin tanıtım danışmanı ile işbirliği içinde “Türk Mutfağı Haftası” alanında gerçekleşen resepsiyona tanıtıldı.

Resepsiyonda konuklara su macunu, doldurulmuş kuru patlıcan, ashura, kazdibi ve şekerpare gibi çeşitli lezzetler sunuldu.


“Bu yıl klasik Türk mutfağına odaklanıyoruz”

Aybet Büyükelçisi, resepsiyondaki konuşmasında, Türk Mutfak Haftası hakkında çok hevesli olduğunu ve konuklara katılımları için teşekkür ettiğini ifade etti.

Aybet, Türk mutfağının haftasından dördüncü kez Türkiye’de UNESCO’nun daimi temsilcisi olan Aybet, “Bu yıl tekrar yapmaktan çok mutluyum ve birbirimizi tekrar görüyoruz çünkü bu muhtemelen en iyi bilinen olaydır”. Dedi.

Son yıllarda Türk Mutfak Haftası’nda bazı Türkiye bölgelerinin lezzetlerinin tanıtıldığını hatırlatan Aybet, “Bu yıl klasik Türk mutfağına odaklanıyoruz” dedi. dedi.

Paris Büyükelçiliği’nin kültür ve tanıtım danışmanı Özsoy, Türk mutfağının dünyanın en iyi mutfağı olduğunu ve konukları Türk lezzetlerini tatmaya davet ettiğini söyledi.


“Sürdürülebilir beslenme atıkta bir azalma sağlar”

Özel diyetisyen Kevecci Arpacı, sağlıklı beslenme, kronik hastalıkların önlediğini vurguladı.

Keekeci Arpacı, insanlar, gerekli proteinler, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve mineraller, koruyucu sağlık hizmetine katkıda bulunduğunda bunu ifade ederek, UNESCO, Türk mutfağı Akdeniz tipi diyetini onayladı.

Keçecci Arpacı, Akdeniz diyetinin Türk mutfağı için gerekli olduğunu gözlemledi, “Sağlıklı bir diyeti Akdeniz tipi diyetle birleştiriyoruz”. dedi.

Keçeci Arpaci, son yıllarda artan obezitenin önlenmesinde sürdürülebilir beslenmenin önemini vurguladı, “Sürdürülebilir diyet sosyal, çevreseldir. Sürdürülebilir diyet, atıkları azaltmaya ve beslenmeyi ve hücre yenilemesini düzeltmeye izin verir”. Dedi.


“Türk mutfağı çok değerli, çok koruyucu”

Doğru beslenmenin hastalıkların komplikasyonlarını önlediğini ifade eden Keveci Arpacı, “Burada önemli olan, sürdürülebilir beslenmenin Türk mutfağı, yani yeterli protein alımı, yeterli sebzeler, yeterli meyve, yeterli yağ tüketimi” dedi. Dedi.

Türk mutfağının çeşitliliğini gösteren Keçecci Arpaci, “Türk mutfağı çok değerli, çok koruyucu ve insanlara çok düşkün insanlar için çok önemli bir mutfak. Türk kahvesi daha fazla faydalar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu